Ašvaganda je za vse, ki ste pogosto pod stresom in ste naveličani jemanja različnih tablet, ki imajo na dolgi rok več negativnih učinkov kot pozitivnih rezultatov. Ašvaganda je za vse, ki se pogosto učite in potrebujete koncentracijo in osredotočenost. Uporabna je za tako za moške kot tudi za ženske. Uporablja se lahko večkrat dnevno, če pa jo boste uživali enkrat dnevno, potem pa jo dajte zvečer pred spanjem. Že dolgo je znano, da ima ašvaganda pozitivne učinke na sproščanje telesa in duha, pomirja in omogoča miren spanec, ki je potreben za aktivnosti naslednjega dne.

Kot večina zdravilnih in čudodelnih rastlin je tudi ašvaganda azijska rastlina. Še več. Mnogi jo poznajo pod imenom indijski ginseng ali zimska češnja. To pa predvsem zaradi njenega pomlajevalnega učinka. Učinek, ki mnogim povrne energijo v življenje, je razlog za uspeh ašvagande že tisočletja. Ajruvedska medicina uvršča ašvagando med visoko cenjene in skoraj življenjsko nujne rastline. Ima izjemen učinek na stanje telesa in duha. Večkrat se jo omenja kot rastlino, ki pomirja, saj ima zelo blagodejen učinek na razpoloženje. Telesu pomaga pri stresnih situacijah, tako da pomaga pri ponovni vzpostavitvi hormonskega ravnovesja. Ne le to, ašvaganda je pravi antioksidant, ki ščiti celice pred negativnimi učinki iz okolice, kot so stres, pa tudi pred različnimi organskimi obolenji. Z vsemi temi učinki pa pripomore k zdravju telesa kot celote. Ne le notranjih organov, na primer srce in ožilja, temveč tudi kože. Le ta ostane mladostniška, zdrava in napeta.

Seveda pa zgolj uživanje ašvagande ne bo pripomoglo k boljšem življenju, če je vaš življenjski ritem na ostalih področjih vse prej kot zdrav. Ob rednem gibanju, ustrezni in primerni prehrani, kakovostnem spancu bo ašvaganda češnja na torti. Vsi pa vemo, da je češnja na torti najslajši del torte. Naj ašvaganda postane vaša zvesta spremljevalka skozi življenje in nemudoma boste opazili razliko.