Prehrana je del našega življenja in dobro je, da poznamo sestavine posameznih živil, s katerimi se vsakodnevno prehranjujemo. Ponavadi so to živila, ki jih že dobro poznamo, na trgu pa se pojavi vedno kaj novega, zato je dobro, da smo v koraku s časom in da sledimo novostim. Vsi pa seveda stremimo k temu, da so naša živila sestavljena le iz najboljših sestavin, ki bodo dobro vplivala na naše telo in tudi na naše zdravje. Ste že kdaj slišali za besedno zvezo ječmenova trava? Če ste dobri poznavalci zdravih živil, potem vsekakor.
Ječmenova trava ima namreč številne zdravilne lastnosti in to ravno zaradi tega, ker je tako zelo obogatena s klorofilom. V prvi vrsti je ječmenova trava živilo, ki ga lahko uporabljamo za pripravo zelenih sokov. Z njimi namreč spodbujamo proces razstrupljanja v našem telesu, posledično pa pozitivno vplivamo na naše zdravje in tudi dobro počutje. Tovrstna trava je znana tudi po tem, da razkisa telo. Strokovnjaki pravijo, da ravno zaradi te lastnosti nikakor ne smemo pretiravati z njo. Na dan je dovolj že ena sama čajna žlička.
Zdravniki ječmenovo travo priporočajo tudi sladkornim bolnikom ali osebam, ki jih pestijo bolezni srca ter ožilja, osebam s povišanim krvnim tlakom, povišanim holesterolom, osebam, ki imajo
raznovrstna vnetja ter osebam, ki slabo spijo. Izjemno učinkovita je tudi pri prebavi, saj poskrbi, da je ta redna. To pa je za zdravje ključnega pomena.
Tisti, ki bi radi izgubili nekaj kilogramov, pa morate vedeti, da ječmenova trava pomaga tudi pri izgubljanju kilogramov. Posledično nam daje tudi več energije, zavira prezgodnje procese staranja, spodbuja delovanje prebavnega sistema, skrbi za krepak imunski sistem.
V zadnjem času pa je ječmenova trava aktualna tudi zato, ker je odlična preventiva pred številnimi rakavimi obolenji. Ker vsebuje veliko železa, pa ga uporabljajo tudi osebe, ki so slabokrvne. Tovrstno živilo je res kot čudežno zdravilo, kajneda?